Salon Ratsastuskeskus Merlitz

Salon Ratsastuskeskus Merlitz toimii Muurlassa, Pullolan kylässä vain noin 10 minuutin ajomatkan päässä Salon keskustasta. Rauhallinen maalaismiljöö tarjoaa upeat puitteet niin ratsastuskoulutoiminnalle kuin maastoratsastukseen ja leiritoimintaan.

Salon Ratsastuskeskus Merlitz on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Merlitz tarjoaa ratsastustunteja kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille pienryhmissä. Ratsastustunteja järjestetään kuutena päivänä viikossa maanantaista lauantaihin. Lauantaisin järjestetään myös minikursseja, joissa perheen pienimmillä on mahdollisuus talutusratsastukseen. Ratsastuskoulutoiminnan ohella Merlitz tarjoaa myös täysipainoisesti maasto- ja vaellusratsastusta sekä ratsastusleiritoimintaa. Erilaisten kurssien räätälöinti tarpeiden mukaan on myös mahdollista.

Salon Ratsastuskeskus Merlitzin toiminnasta vastaavat pitkään ratsastuskoulutoiminnassa mukana olleet Eija Litzen ja Eliisa Merivirta. Ratsastuskoulutoiminta alkoi jo vuonna 2005 Salon Anisten tallilla. Elokuussa 2013 hevoset muuttivat Muurlan Pullolan kylässä sijaitsevaan vastavalmistuneeseen talliin ja toiminta pääsi käynnistymään ajanmukaisissa tiloissa.

Loppukesästä 2013 valmistuneessa tallirakennuksessa on 36 avaraa karsinapaikkaa. Tallirakennuksessa on kaksi käytävää, joissa molemmissa on hevosten pesukarsina ja hoitopaikka. Erillisessä vanhassa tallirakennuksessa on 5 karsinapaikkaa, joista yksi on varsomiskarsina.

Tallirakennuksessa on lisäksi satulahuone, wc- ja suihkutilat. Tallin yhteydessä on myös viihtyisä itsepalvelukahvio, jossa nuorten ratsastajien vanhemmat voivat odotella ratsastustunnin ajan. Kahvio on tietenkin myös ratsastajien käytössä.

Maneesirakennus valmistui joulukuussa 2013. Maneesi on kooltaan 80 x 24 metriä. Hiekkapohjainen ulkokenttä on mitoiltaan 100 x 60 metriä. Tallin monipuolisesta estekalustosta rakentaa tarvittaessa isonkin esteradan.